kartulid (kogus kõhutunde järgi)
sibulad (1/3 kartuli kogusest)
1 terve küüslauk (kunagi pole liiga palju)
sool
pipar
tüümian
õli
- Toored kartulid lõikuda õhukesteks suvalisteks seibideks. Kindlasti pesta ja lasta sõelal nõrguda (pesemine eemaldab tärklise ja kuivatamine aitab kaasa, et kartulid ei muutuks pudruks).
- Sibul soovitavalt lõigata mitte risti, vaid mugula südame suunas pikuti (säilub struktuur).
- Tükeldada küüslauk.
- Kõik komponendid lisa segamini koos pannile.
- Puista tüümian, sool ja pipar.
- Praadida õlis, ilma kaaneta. Segades ainult vajadusel, mõned korrad.
Et kartulid põhja ei kõrbeks, siis paras kogus õli ja praadimistemperatuur pigem mõõdukas.
Parimaks kartulisordi valikuks vähemalt maitselt selle toidu valmistamiseks soovitaks "Marabel-i"
VastaKustutaVõib loomulikult proovida ka soovituslikke nt. http://www.eestikartul.ee/sordid/