pühapäev, 5. november 2017

Sidruni-meekana külmlauale

1 kuni 8 nahata kanafileed (umbes 6-8 fileed)
2 sl vedelat mett
2 sidrunit
2 sl oliiviõli
soola
musta pipart

Serveerimiseks:
1 lehtsalatit

Valmistamine

Laota kanafileed madalasse ahjuvormi. Sega mesi, 2 sidruni riivitud koor ja ühest sidrunist pressitud mahl, oliivõli, sool ja pipar. Vala segu kanale, nii et kanafileed oleksid ümberringi kaetud.
Küpseta 190-kraadises ahjus 40-45 minutit, aeg-ajalt pöörates ja marinaadiga niisutades, kuni kana on kuldpruun ja läikiv ning marinaad peaaegu aurustunud.
Lase jahtuda. Keera jahtunult fooliumisse ja hoia serveerimiseni jahedas. Serveerimiseks vooderda vaagen lehtsalatiga ja lõika kanafileed viiludeks.

NB! Kuna antud roog on mõeldud külmlauale, siis võid kana valmistada eelmisel päeval. Viiludeks aga lõika vahetult enne serveerimist, muidu muutub kana kuivaks.

NB! Sobib valminult sügavkülmutamiseks (kuni 1 kuu, enne serveerimist lase sulada)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...