pühapäev, 12. november 2017

Marineeritud seened Suurupi moodi

MARINAAD

2 l vett
4 sl soola (1,5 l vett = 2,5 sl soola)
7 sl suhkrut (1,5 l vett = 6 sl suhkrut)
6 vürtsitera
13 pipratera
2 loorberilehte
5 nelki
2 keskmine sibul (lõigatud ratasteks)
3 väiksemat porgandit
5 sl 30%-list äädikat (1,5 l vett = 3,5 sl äädikat)

Seente ettevalmistamine
  1. Puhastatud ja pestud seened, pannakse potti veega keema. Et seened on veest kergemad, tõusevad nad algul pinnale.
  2. Kui seened hakkavad vajuma keedunõu põhja lõpetatakse keetmine.
  3. Tõsta seened vahukulbiga välja, vala vesi ära.
  4. Lisa potti uus puhas vesi koos seentega ja keeda seeni veel umbes 30 minutit.
  5. Keedetud seentelt kurnatakse keeduleem.
  6. Seni pane küpsetusahju vajalik kogus tagurpidi pestud purke ja kuumuta 110° C juures 25-30 minutit. Samuti keeda kaaned.

Valmista ette marinaad
  1. Viiluta sibul ja porgand ratasteks.
  2. Keeda eraldi anumas keemiseni vajalik kogus vett. 
  3. Lisa maitseained (sool, suhkur, pipar, vürtsiterad, loorber, kaneel) ja porgandid keeda poolpehmeks.
  4. Seejärel sibul ning keeda valmimiseni.
  5. Kõige lõpuks siis loetud kogus äädikat ilma keetmiseta.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...