2 l vett
4 sl soola (1,5 l vett = 2,5 sl soola)
7 sl suhkrut (1,5 l vett = 6 sl suhkrut)
6 vürtsitera
13 pipratera
2 loorberilehte
5 nelki
2 keskmine sibul (lõigatud ratasteks)
3 väiksemat porgandit
5 sl 30%-list äädikat (1,5 l vett = 3,5 sl äädikat)
Seente ettevalmistamine
- Puhastatud ja pestud seened, pannakse potti veega keema. Et seened on veest kergemad, tõusevad nad algul pinnale.
- Kui seened hakkavad vajuma keedunõu põhja lõpetatakse keetmine.
- Tõsta seened vahukulbiga välja, vala vesi ära.
- Lisa potti uus puhas vesi koos seentega ja keeda seeni veel umbes 30 minutit.
- Keedetud seentelt kurnatakse keeduleem.
- Seni pane küpsetusahju vajalik kogus tagurpidi pestud purke ja kuumuta 110° C juures 25-30 minutit. Samuti keeda kaaned.
Valmista ette marinaad
- Viiluta sibul ja porgand ratasteks.
- Keeda eraldi anumas keemiseni vajalik kogus vett.
- Lisa maitseained (sool, suhkur, pipar, vürtsiterad, loorber, kaneel) ja porgandid keeda poolpehmeks.
- Seejärel sibul ning keeda valmimiseni.
- Kõige lõpuks siis loetud kogus äädikat ilma keetmiseta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.