3+4 spl valge veini äädikat
1/2 tk sidruni mahla
2 tk loorberilehte
3 tk musta pipra tera
1/2 spl meresoola
600-800 g kaheksajalga või beebikaheksajalga
2 spl granaatõunasiirupit
1 spl suhkrut
1/2 spl sumahhi *
1 tk punast sibulat (viilutatud)
Serveerimiseks
3-4 spl oliiviõli
1/2 tk granaatõunaseemneid
veidi punet
Tee nii
- Kasuta poest ostetut või keeda ise liitrist ilma suhkruta granaatõunamahlast, 115 g suhkrust ja 4 spl sidrunimahlast.
- Keeda liiter vett 3 spl äädika, sidrunimahla, loorberilehtede, pipraterade ja soolaga 10 min madalal kuumusel. Lisa kaheksajalg ja keeda umbes pool tundi (veidi vähem või veidi rohkem, olenevalt molluskite suurusest). Kurna ja pane jahtuma.
- Sega kokku 4 spl äädikat, siirup, suhkur ja sumahh. Sega kuni suhkur täielikult sulab. Lisa viilutatud sibul ja pane pooleks tunniks külma.
- Lõika kaheksajalg võimalikult õhukesteks viiludeks ja säti viilud suurele taldrikule. Puista peale marineeritud sibul. Piserda üle oliiviõli, granaatõuna seemnete ja punega. Serveerimiseks lisa veel veidi sumahhi.
* Sumahh on Lähis-Ida köögis laialdaselt kasutatav kuivatatud äädikapuu viljadest maitseaine. Sumac annab toitudele hapuka ning õrnalt vürtsika maitse. Kasutatakse salatite, kikerherneroogade, kebabiliha, jogurtikastme, juustu jm maitsestamiseks. Sumah on kuulsa Liibanoni köögi maitseainesegu za´atari koostisosa.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.