Liha suurema tükina soolamiseks kas küpsetamiseks või suitsutamseks on üldlevinult peamiselt kaks meetodit:
kuivsoolamine jämeda soolaga (lihatükid hõõrutakse võimalikult ühtlaselt soolaga sisse) või märgsoolamine, vette lahustatakse jäme sool.
Lapsepõlvest mäletan oma isa tegutsemist liha ettevalmistuseks suitsetamiseks oli ikka liha soolvees hoidmine.
Peamiseks põhjuseks peaks olema, et sooldumisel ei jookse lihast mahlad välja ja maitsestumine toimub ühtlasemalt ning liha hilisemal valmistamisel jääb mahlasem
Olen hakanud seda meetodit kasutama igasuguse liha ettevalmistamisel (sobib ka kana, kalkun, jänes jmt.). Soolveele olen maitseks lisanud veel suhkrut (aitab lihal pehmeneda ja annab maitset) samuti veidi äädikat.
Marinaad:
1 l keedetud ja jahutatud vesi
3 sl jämedat soola
1 sl suhkrut
1 sl äädikat
Vastavalt siis liha kogusele ka marinaadiks keedetav vee maht.
Liha marineerimise-maitsestumise soovitav miinimum aeg vähemalt 24 h
Tellimine:
Postitused (Atom)
"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...
-
Kook, mida saad teha kevadel rabarberiga (originaal), suvel värskete marjadega ja sügisel õuntega (retsept meie raamatupidajalt Annelyl...
-
2 kilo hapukapsast või hapukapsast porgandiga 1 kilo läbikasvanud toorest sealiha (pekki võiks ka küljes veidi olla) 150 g odrakruupe ...
-
Valmistusaeg: 20-40 min Kogus: 4 portsjonit Alusta kastme tegemisega: koori ja pressi küüslauk, sega kõik kastmeained ja lase maitses...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.