2 kilo hapukapsast või hapukapsast porgandiga
1 kilo läbikasvanud toorest sealiha (pekki võiks ka küljes veidi olla)
150 g odrakruupe
Vett niipalju, et kapsad oleks kaetud
Maitseks pipart, soola, köömneid
2-4 spl suhkrut või maitse järgi (sõltuvalt kui hapud on kapsad)
VALMISTAMISE MEETODID
Mulgi kapsaid saab teha kahtemoodi: kas praetud või praadimata lihaga.
Praetud liha annab rohkem maitset.
Samuti saab kapsaid teha kas pliidi peal potis kaane all hautades või siis ahjus ahjupotis.
Ahjupotis on mugavam teha, sest siis on toit ise ahjus ja pole vaja kogu aeg passimas käia. Ahjupotis ei pea ka segama vahepeal, aga pliidi peal peab seda üsna agaralt tegema, et kapsad põhja ei kõrbeks.
VALMISTAMINE AHJUPOTIS
Lõigata liha suuremateks kuubikuteks ja pruunistada pannil, lisada praelihale soola ja pipart.
Võtta ahjupott ja laduda sinna kihiti kapsaid ja praeliha.
Ladumise ajal lisada soola ja maitse järgi suhkrut ja veidi (nt 2-3 teelusikatäit) köömneid.
Köömneid ei pea üldse lisama, kui ei meeldi.
Kui lihakuubikud ja 2/3 kapsastest on ahjupotis, laotada kapsa peale kruubid.
NB! Mitte panna kruupe ahjupoti põhja, sest lähevad kõrbema.
Hea pole kruupe jätta ka kõige pealmiseks kihiks (siis jäävad kõvaks).
Kruupide peale laotada ülejäänud kapsas, veidi veel maitsestada soola-suhkruga.
Seejärel katta kapsas praktiliselt üleni veega.
Siis ahjupotile kaas peale ja 2 tunniks ahju alumisele või alt teisele siinile.
Ahju temperatuur: 190-200 kraadi.
Küpsemise ajal kapsaid ahjupotis segama ei pea!
Peale 2 tundi kontrollida, kas vedelikku on piisavalt,
s.t kapsad ei pea olema enam päris kaetud, aga oluline, et põhja ei kõrbeks.
Vajadusel lisada vett, aga segada ikka pole vaja.
Katta ahjupott uuesti kaanega ja panna veel 1 tunniks ahju.
Valmis mulgi kapsad läbi segada, et kruubid ühtlaselt jaotuksid.
Juurde võib serveerida keedukartuleid.
Head isu!
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...
-
Kook, mida saad teha kevadel rabarberiga (originaal), suvel värskete marjadega ja sügisel õuntega (retsept meie raamatupidajalt Annelyl...
-
2 kilo hapukapsast või hapukapsast porgandiga 1 kilo läbikasvanud toorest sealiha (pekki võiks ka küljes veidi olla) 150 g odrakruupe ...
-
Valmistusaeg: 20-40 min Kogus: 4 portsjonit Alusta kastme tegemisega: koori ja pressi küüslauk, sega kõik kastmeained ja lase maitses...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.