reede, 10. november 2017

Jamie* "kardulad" Suurupi moodi


kartuleid
soola
küüslauku
tüümiani
võid
õli

Keeta kartulid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Kurnata.

Kartulite maitsestamiseks:
a) segada eraldi anumas omavahel kokku tüümian, purustatud või riivitud küüslauk ning õli ja soojendatud taluvõi segu. Määrida segu ahjuplaadil olevatele kartulitele;
b) lisada purustatud küüslauk, tüümian, võitükid ja õli otse potis olevatele äsja kurnatud kartulitele.
Potis olevad kartulid tuleks seejärel maitseseguga lusika abil läbi segada
või
asetada potile kaas peale ja raputada potti ringikujuliselt mõned korrad.
Järgmiseks valada kartulid ahjuplaadile (alla küpsetuspaber või foolium).
Panna 225-kraadisesse ahju 25 minutiks (hea oleks küpsetus koos kuuma õhu režiimiga) alumisele või alt teisele siinile.
Kuuma õhu võimaluseta võib küpsetusaeg olla pikem, kuniks kartulid omandavad veidi krõbeda pruuni kooriku.

*Vt ka Jamie Oliveri videot

Täpsem video siin..

1 kommentaar:

  1. Tüümiani asemel võib kasutada ka rosmariini (tugevama maitsega kui tüümian). Kartulaid ma ei poolitaks, raputamisel tekib liiga palju pudru ja naitseained koos õliga tuleks ikka kohe enne segamist juurde lisada (samal liigse lagunemise põhjusel)

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...