1100 g kaheksajalg, puhastatud
3-4 sl punaveini äädikat
100-120 ml kuiva valget veini (1/2 tassi)
1-2 sl mett
3 spl palsamiäädikat
3 sibulat, viilutatud
3 tomatit, (tükeldatud)
2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
ekstra neitsioliiviõli
2 loorberilehte
hakitud peterselli
Suuremale pannile lisatakse kaheksajala kombitsa tükid koos punase veini äädika, veini ja looreberilehtedega ning keedetakse keskmise kuumusega 40-60 minutit.
(Ärge lisage vett, sest kaheksajalg, kahaneb ja eraldab piisavalt vett. Lõpptulemus peaks olema krõmpsuv.)
Valage vedelik eraldi kaussi
Kuumale pannile jääb kaheksajalg, ilma mahladeta, ja praadige 1 minut. See võimaldab kaheksajalal väljastpoolt krõbedaks saada.
Lisage viilutatud sibul ja tükeldatud tomatid pannile, 1-2 sl oliiviõli ja küüslauk ning segage. Laske seda küpsetada umbes 5 minutit, segades aegajalt, kuni sibul karamelliseerub.
Põgisega peeneks saamiseks küpsetage äädikat ja oodake, kuni see aurustub. Vala mahlad keetmisega kaheksajalgast, mida sa hoidsid kõrvale, ja 2 spl hiiglast. Hooaeg hästi värskelt jahvatatud pipraga, puista ära mõne hakitud röstriga ja küpseta 3-5 minutit.
Into a large pan, add the tentacles of the octopus, along with the red wine vinegar, the wine and bay leaves and bring to the boil. Boil with the lid on, on medium low heat, for 40-60 minutes. Do not add any water, because the octopus, will shrink and emit enough water. Be careful not to add any salt, as the octopus is salty enough and not to over-boil it, because it will get mushy. When cooked nicely, the octopus should be crunchy.
When done, remove the octopus from the pan and keep the juices into a bowl.
Into a very hot pan, add the octopus, without the juices, and color nicely for 1 minute. This will allow the octopus to get crispy on the outside.
Add the sliced onions and chopped tomatoes into the pan, along with 1-2 tbsps of olive oil and the garlic and stir. Let it cook for about 5 minutes, stirring every now and again, until the onions caramelize.
Deglaze with the balsamic vinegar and wait for it to evaporate. Pour in the juices from boiling the octopus, that you kept aside, and 2 tbsps of honey. Season well with freshly ground pepper, sprinkle with some chopped pasley and cook for 3-5 minutes.
Serve with some crusted bread and ouzo or tsipouro.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.