esmaspäev, 27. november 2017

Hollandi õunakook (Hollandse appeltaart)

Tainas:
300 g nisujahu
200 g külma võid
125 g suhkrut
näputäis soola
1 klopitud muna

Täidis:
100 g suhkrut
100 g seemneteta rosinaid (heledaid ja tumedaid)
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl riivsaia
3-4 haput õuna (allpool videos on kasutatud 8 õuna, tuleb kõrgem kook)

Peale:
tuhksuhkrut (soovi korral)

Valmistamine

Valmista tainas: sega jahu ja sool, lisa suhkur ning haki juurde külm või. Lisa lahtiklopitud muna (jäta umbes 1 sl munasegu määrimiseks). Sõtku tainas ruttu ühtlaseks ja pane külmikusse.
Valmista täidis: koori õunad, eemalda südamik ning tükelda korrapäraselt viiludeks. Loputa rosinad. Sega õunad, rosinad, suhkur ja kaneel.

1. Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga.
2. Rulli 2/3 tainast õhukeseks ja vooderda sellega koogivormi põhi ja servad. 
3. Puista tainale riivsai, kata õuna-rosinaseguga. NB! Vajuta tugevalt õunakihid kinni! 
4. Rulli ülejäänud tainas õhukeseks ja lõika 1,5 cm laiusteks ribadeks. 5. Aseta tainaribad risti-rästi koogi peale ja servadele. 
6. Määri kook pealt munaga.

Küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni kook on kuldpruun. Lase koogil veidi vormis jahtuda, siis tõsta restile jahtuma.
Serveeri jahtunult vahukoorega.


Pilt allolevalt Hollandi veebilehelt, kust saab vaadata ka üksikasjalikku videot (hollandi keele oskus ei ole tegelikult vajalik) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...