Kogus: 4 portsjonit
Suurem kaheksajalg (1-1,3 kg)
200 ml Kuiv valge vein
Värskelt pressitud sidruni mahl
Pipraterad
Extra virgin oliiviõli
Lehtpetersell
Sool
Must pipar
Balsamico
- Puhasta kaheksajalg, eemalda tindikott ja soovitatavalt ka pea.
- Aja pott kuumaks, vala potipõhja paar tilka õli ning aseta kaheksajalg potti. Prae kuumal tulel, kuni kaheksajalast tuleb vesi välja.
- Lisa vein, sidrunimahl, pipraterad. Vala peale vett ning keeda tasasel tulel tund aega või natuke rohkemgi, kuni kaheksajalg on terava noaga katsudes pehme.
- Jahuta toatemperatuurini. Eemalda nahk, mis tuleb kergelt ära.
- Nüüd pane kaussi oliiviõli ja kasta kaheksajalg selle sisse.
- Grilli mõlemalt poolt 4–5 minutit, kuni pind on kergelt krõbe. Serveerides lõika kaheksajala jalad lahti, maitsesta soola ja pipraga ning piserda peale ohtralt oliiviõli, natuke balsamico’t ja hakitud peterselli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.