vett 2-2,5 korda rohkem riisi kogusest
1 pöidlasuurune ingverijupp
2 keskmise suurusega sibulat (pikuti viilutatud)
Kahe küüslaugu küüned
2-3 keskmist porgandit (porgand lõigata kolmeks ja siis peeneteks kangideks )
ohtralt toiduõli
rosinaid tunde järgi
soola, pipart
tüümiani
1-2 värsket tükeldatud tšillit (sobib ka pulber)
*Standardse ahjupoti (4-4,5 l) jaoks võta kahekordsed kogused.
Tee nii:
- Ahjupotti kuuma õli sisse lisada kooritud ja peeneks tükeldatud ingver ning praadida mõned minutid. Lisada juurde 4-5 puruks pressitud või tükeldatud küüslauguküünt - veel minut ootamist.
- Maitsestunud õlile lisada porgandiribad, segada ja maitsestada pipraga.
- Lisada potti porgandite juurde eelnevalt puhtaks pestud riis** ja segada korralikult läbi.
- Nüüd lisada juurde kõik ülejäänud komponendid: sibul, küüslauk, rosinad ja peenestatud värske tšilli (või tšillipulber) ja tüümian.
- Lõpuks valada peale soolaga maitsestatud keedetud kuum vesi.
- Kaas potile peale ja ahju.
- Roa ahjus olemise aeg oleneb riisist ja ahjust. Keskmiselt umbes 195-200 kraadises kuumuses tund aega (eelkeedetud riisiga 30-45 minutit).
**Riis pesta sõelal rohke vee all või eraldi anumas vees segades vähemalt 5 korda läbi.
Protseduur väldib riisiterade kokku kleepumist. Eelkeedetud riisi (sõmer) puhul võib ka pesemise ära jätta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.