teisipäev, 7. november 2017

Maksapasteet Suurupi moodi

1 kg veisemaksa
600 g seamaksa
1,5 kg kanamaksa
1,5 kg pekisemat sealiha
pakk võid (võib ka 2)
3 suuremat porgandit
3 sibulat
soola ja musta pipart
suhkrut
üsna tubli sorts konjakit või brändit (300 ml)
riivitud muskaatpähklit
3-4 loorberilehte
tüümiani


  1. Tükelda sealiha (ca 4-5 cm suurused tükid), pruunista pannil ning tõsta potti.
  2. Tükelda maks ning pruunista samuti pannil õlis ümberringi pruuniks ja lisa lihale seltsiks potti (liha ja maksa potti lisamisel kihiti maitsestada kergelt soola ja pipraga). Viimasena maksavalikust peaks pannipealt läbikäima kõrgemal kuumusel ja kiirelt kanamaks.
  3. Lisa ka sibul (neljaks lõigatuna), porgand, loorberilehed, veidi tüümiani.
  4. Lisa nii palju keeva vett, et see parajalt potisisu kataks ning hauta kuniks liha on pehme.
  5. Pehmeks hautatud komponendid aja läbi hakklihamasina.
  6. Keeduleen eraldi potti, mida siis tunde järgi lisada läbiaetud massile (jahenedes pasteet muutub tahkemaks).
  7. Maitsesta vajadusel veel soola-pipa-suhkruga.
  8. Lisa segu hulka või ning brändi ja sega hoolega läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...