Hong Shao Rou
(*modifitseermitult ehk Suurupi moodi)
1 kg koos nahaga seakõhtu (tegelikult sobib igasugune liha)
4 sl õli praadimiseks
4 sl pruuni suhkrut (*võib ka tavalisega)
2 sl sojakastet
2 sl Shaoxingi riisiviina või kuiva serrit (sobib ka väga hästi jõulu höögvein)
2,5 cm ingverit peeneks viilutatuna
3 tähtaniisi tähte (ei ole oluline)
1 kaneelipulk või pulbrit
1 tl või rohkem kuivatatud tšillit või värske tsillipipar (võib lisada mõlemad)
Tüümiani (Originaalis on aed-piprarohi, pidi olema sarnase maitsega)
3 vart rohelist sibulat, valged ja rohelised osad, lõigatud 5 cm juppideks
*Olen lisanud neljaks lõigatud sibula ja südamest või tundega küüslauku
maitsestamiseks soola ja garneeringuks rohelist
- Lase vesi korralikult keema. Viska seakõht tervenisti sisse ja keeda 4 minutit (*selle tegevuse efektis ei ole eriti kindel. Ilmselt algne keetmine tehti desinfitseerimise eesmärgil).
- Seejärel tükelda liha umbes 3 cm kuubikuteks.
- Järgmise sammuna kuumuta wokkpannil õli ja lisa suhkur. Kasutada võid ka tavalist panni keskmisel kuumusel. Kui segu pannil on karamellistunud, viska hulka sealihakuubikud. Ole ettevaatlik, kuna kuubikud hakkavad kõvasti kuumal pannil särisema! (*olen liha pruunistanud koos karamelliseerunud suhkruga otse ahjupotis, panni kasutamata)
- Lisa pruunistatud liha ahjupotti ja kata liha kuuma veega ning lisa kõik komponendid ja vürtsid. Keeda tasasel tulel või ahjus 40-50 minutit.
- Võta kaas ära lase, lisa sojakaste, sool ja tüümian ja keeda kokku lastes roal mõnusa kastmel paksus saavutada. (*olen selle sammu ära jätnud ja koheselt lisanud sojakastme, tundega soola kuna sojakaste on samuti soolane ning tüümiani)
- Serveeri rohelise garneeringuga.
.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.