pühapäev, 21. juuli 2019

Magushapu kana

Märge: retseptis on kasutusel mõõduühik cup, üks cup on 128 g

1 pakk kana rinda, ehk umbes 500 g kana, lõigatud tükkideks, mida on mugav süüa
1 cup kartulitärklist
2 lahti klopitud muna
1 paprika, umbes sama suurteks tükkideks lõigatud nagu kana
1 sibul, umbes sama suurteks tükkideks lõigatud nagu kana
Õli küpsetamiseks
Soovi korral kaunistuseks seesamiseemneid

Kaste
1/2 cup vett
1/2 cup ketšupit
1/3 cup äädikat
1/2 cup pruuni suhkrut
2 spl suhkrut
3 spl soja kastet
3 purustatud küüslauguküünt

Valmistamine

1. Lisa korralik kogus õli pannile ning jäta see pliidile soojenema. Õli peab olema võimalikult kuum, kui kana pannile läheb.
2. Kasta kana alguses muna sisse ning seejärel kasta kana tärklise sisse. Raputa üleliigne tärklis maha ning pane kana kuuma õli sisse. Kana küpseb õlis umbes paar minutit. Kui kana on küps, võta kana õlist välja ja jäta majapidamispaberile nõrguma. Küpseta kogu kana ära. Kui kõik kana on küpsetatud, prae kana õlis soovi korral veel teist korda, et kana jääks eriti krõbe ja hõrk.
3. Prae teisel pannil paprikat ja sibulat natuke õlis. Eesmärk on, et köögiviljad saaks pannil pehmeks, kuid ei küpseks täiesti läbi. Seejärel lisa kastme koostisosad. Sega. Küpseta pannil kuni kaste muutub tihkeks.
4. Viimasena lisa kana ja sega läbi, et kõik oleks kastmega kaetud. Prae paar minutit kuni kana on uuesti soe.
5. Serveeri soovi korral riisiga ja kaunista seesamiseemntega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...