- 1 pakk meelepärast tordipulbrit
- vett ja õli vastavalt pakendi juhisele
- 6 spl tavalist nisujahu
või
- küpsetada ise tavaline biskviitpõhi 5-st munast
Võikreemi kakaolisand:
- 4-5 spl kakaopulbrit
- 2 spl võid
- 4 spl suhkrut
- 50 ml piima või kohvikoort
Võikreem:
- 250 g toasooja taluvõid
- 6 spl tavalist suhkrut (võib kasutada ka tuhksuhkrut maitse järgi)
- + kakaolisand
- 50 ml Vana Tallinna likööri
Vahele:
- meelepärast vedelamat moosi (nt õunamoos)
- kaunistamiseks 1 tl kakaopulbrit
Küpsetada tordipõhi ümmarguses lahtikäivas vormis (u 24-26 cm) ja lasta täielikult jahtuda.
Võikreemi jaoks valmistada esmalt kakaolisand. Kõik ained panna potti ja kogu aeg segades kuumutada seni, kuni segu korralikult mullitab. Segu ei lähe paksuks, võibki olla vedel, aga kakao peab olema korralikult läbi kuumutatud. Seejärel lasta sellel jahtuda.
Võikreemi jaoks panna mikserisse kuubikuteks lõigatud toasoe või koos suhkruga ja vahustada korralikult. Seejärel lisada vahustamise ajal osade kaupa või-suhkrumassile kakaolisand. Lõpuks lisada liköör. (Likööri võib ka ära jätta või soovi korral panna maitse järgi rohkem). Siiski annab just see kreemile õige nüansi.
Tordi kokkupanek.
Jahtunud tordipõhi lõigata pika noaga kaheks. Alumisele poolele määrida vedelamat moosi ja seejärel katta kreemikihiga.(Soovi korral võib moosi ka ära jätta). Võikreem on üsna paks, seega on parem seda panna kuhjakestena kogu põhjale ja siis suure noa või spaatliga laiali määrida. Pealmisele tordipõhjale määrida peale ainult kreemi ja veidi paksema kihina. Veidi kreemi jätta alles kreemitupsude tegemiseks. Need võib teha lihtsalt kahe teelusikaga või siis kasutada ka kreemitülli koos meelepärase otsikuga. Kaunistuseks sõeluda tordile veidi kakaopulbrit.
Tort võiks seista 2-3 tundi või üleöö. Külmkapis seisab peale valmimist ka rahulikult nädala.
Kui muidugi enne ära ei sööda :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.