Pakk lehttainast
1 munavalge
Täidis
1 sl õli
2 küüslaugu küünt
1cm pikkune tükk ingverit
1 porgand
1 porrulauk
1 paprika
50 g riisinuudleid
1 sl sojakastet
1 sl magusat tšillikastet
Küpsetamiseks õli
Serveerimiseks magusat tšillikastet
Valmistamine
1. Sulata lehttainas pakis. Haki küüslauguküüned ja ingver. Riivi porgand. Lõika porru ribadeks ja haki paprika. Vala riisinuudlitele peale keev vesi, lase 5 mintutit pehmeneda ja kurna. Kuumuta pannil õli ning prae küüslauk ja ingver kiirelt läbi. Lisa köögiviljad ja prae veel mõni minut. Siis lisa peeneks hakitud riisinuudlid. Kui nuudlid on selleks ajaks muutunud kõvaks, leota neid natuke vees, kurna ja lisa pannile. Vala peale soja- ja tšillikaste ning sega ühtlaseks. Tõsta tulelt ja jahuta.
2. Rulli tainas võimalikult õhukeseks ning lõika väiksemateks ribadeks. Oluline on see, et ribad oleksid piisavalt suured, et mahutaksid umbes kaks supilusikatäit täidist ja oleksid veel rullitavad. Aseta igale servale umbes kaks supilusikatäit täidist ja pintselda servi lahtiklopitud munavalgega. Seejärel rulli kokku. Suru lahtised servad kinni. Pintselda pealt munavalgega ja küpseta pannil rohkes õlis kuldpruuniks (umbes 2-3 minutit). Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri magusa tšillikastmega.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...
-
Kook, mida saad teha kevadel rabarberiga (originaal), suvel värskete marjadega ja sügisel õuntega (retsept meie raamatupidajalt Annelyl...
-
2 kilo hapukapsast või hapukapsast porgandiga 1 kilo läbikasvanud toorest sealiha (pekki võiks ka küljes veidi olla) 150 g odrakruupe ...
-
Valmistusaeg: 20-40 min Kogus: 4 portsjonit Alusta kastme tegemisega: koori ja pressi küüslauk, sega kõik kastmeained ja lase maitses...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.