pühapäev, 21. juuli 2019

Vürtsikasmagusad grillribid

2 kg sea- või lambaribisid
0,5 dl sojakastet

Marinaad
2 dl pruuni suhkrut
1 dl magusat punast marjaveini
100 g ingverit
3 küüslaugu küünt
2 dl ketšupit
1 sl Dijoni sinepit
1 dl sojakastet

Valmistamine

1. Pane ribid potti, kata külma veega ja lisa sojakaste. Kuumuta keemiseni, alanda temperatuuri ja kuumuta siis veel 15 minutit. Võta pott tulelt ja lase pool tundi jahtuda. Kalla vedelik ära. Mõõda suhkur ja vein kastrulisse ning kuumuga, kuni suhkur on sulanud. Lisa riivitud ingver ja purustatud küüslauk ning hoia nõrgal tulel 10 minutit. Lisa ülejaäänud marinaadiained ja sega hästi läbi. Kuumuta veel paar minutit ja lase pisut jahtuda.
2. Pintselda ribid marinaadiga üle. Pane 2-3 tunniks külmkappi, ma tavaliselt jätan terveks ööks kappi, et siis järgmisel päeval teha neid. Kui kauemaks jätta, lahtub ingveri teravus.
3. Tõsta grillile, keera umbes iga 5 minuti järel ümber ja pintselda uuesti marinaadiga. Küpseta ribisid kummaltki poolt 10-15 minutit. Ahjus, 220 kraadi juures, küpsevad need 30-40 minutit, ka siis tuleks aeg-ajalt pintseldada.

Retsept pärineb raamatus "toidutare.ee hitid"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

"Valatud" kapsapirukas Tainas: 3 muna 2 tl suhkrut 0,5 tl soola 0,5 tl küpsetuspulbrit 400 g hapukoort VÕI 500 ml keefiri u 250-30...